Meer (!)

Ik droom ervan dat we binnenkort, allemaal goed en wel gevaccineerd, corona als een nare droom van ons afschudden. Dat we dan massaal een belangrijke les geleerd hebben (over onszelf en de planeet) en dat we - verlost van ons knuffelrantsoen - elkaar en de wereld met nieuw elan omarmen.

Deze pagina staat met één been op die wat wankele hoop (altijd een tikje uitkijken met hoop) en met het andere been op het besef dat er ook afgelopen zomer toch veel is ‘verbleven’ in de Morvan. Wie weet valt het ook dit jaar mee met reisbeperkingen en kunnen we hier volgens plan gasten ontvangen.

Daarom nu vast in het kort (ja, er komt een aparte site):

- Retraite: ‘essentieweek’
Essentie is een woord dat in verschillende scholen en tradities gebruikt wordt voor de vaak subtiele en altijd rijke ‘kwaliteiten’ die we van nature bij ons dragen. Die rijkdom schuilt ook in het gegeven dat ze onvervreemdbaar van ons zijn. Ze hebben onze aandacht nodig (afstoffen, herontdekken) maar geen bevestiging van buitenaf.
Geen makkelijk onderwerp om onder woorden te brengen (zie ook MYSTIEKE POEZIE). A.H. Almaas deed een meer dan respectabele poging in zijn boek ‘Essentie’.

Mijn partner Hanneke en ik integreren bewustzijns- en lichaamswerk in een programma van een week. In ons eigen centrum in de ‘Morvan’ in Frankrijk (Bourgogne). We noemen het ‘Essentieweek’.

Natuurlijk is het lichaam (net als ons bewustzijn) een indrukwekkende manifestatie van het wonder dat we zijn. En tegelijk illustreert de verhouding tot ons lichaam vaak hoe makkelijk we van onszelf een ‘ding’ maken. In deze week nodigen we de ruimere ervaring van onszelf ook op een fysieke manier uit.

Hanneke’s aanpak komt in de buurt van yoga, maar maakt gebruik van meer disciplines. Het is niet nodig om ervaren of erg lenig te zijn. Voor meer beeld: https://www.singingbody.nl

- Coaching
Afhankelijk van de vraag van de coachee kunnen we in coaching (hier in Frankrijk of online) wel of niet een spirituele oriëntatie meenemen in het werk.
Ben je hier, dan herken je hoe uitnodigend het is om een gesprek wandelend te voeren. Over mijn achtergrond en visie op coachingswerk lees je meer op mijn LinkedIn profielpagina.

Bel voor een vrijblijvende kennismaking op Skype, Zoom, Facetime: 06 46 57 16 25

- Supervisie en training voor ervaren adviseurs
Vooruitlopend op aanpassingen op www.schoolvooradviseren.nl:
Training van (ervaren) adviseurs was lange tijd mijn dagelijks werk. In Frankrijk wil ik er in een nieuwe vorm mee doorgaan, zodra het coronavirus ons wat meer ruimte gunt.
De nieuwe vorm: In kleine groepen (drie of vier personen) werken in een mix van training, video oefening (met acteur) en persoonlijke supervisie. Vier werkdagen (woensdag vrij), ontvangst zondag 17.00u, vertrek zaterdag ochtend 10.00u.

Data volgen zodra mogelijk.

footer3